18 % flere penge per elev v/ Margareta Dahlström, kandidat for Borgerlisten i Vordingborg

Print Friendly, PDF & Email

lyt-til-osBirgitte Steen Jørgensen (R) og Børneudvalgsformand Peter Jonassen (SF) fremhæver nu, at kommunen rent faktisk bruger flere penge per elev end før reformen.

Ganske nøjagtig 56.800 kr per elev i 2013 mod 48.000 i 2009. En stigning på 18 % per elev.

Hvordan hænger det sammen?

Oplevelsen ude i skolerne er ikke, at der er tilført flere ressourcer, men at reformen var en spareøvelse. Skolelukninger og forceret inklusion med store omkostninger for elever, forældre, lærere og hele lokalsamfund  –  og så giver vi oveni købet flere penge for det!

Tænk hvis vi havde bevaret tilbuddene til børn med særlige behov, tænk hvis vi havde bevaret Kalvehaveskolen  –  kort sagt bevaret det der virkede – og så tilført 18 % per elev! Det havde givet et løft!

Vi har brug for en straksevaluering af inklusionen, og afhjælpning af de værste utilsigtede konsekvenser. Det er ikke godt nok, at vente til skoleåret 2014/2015, som den igangsatte evaluering til 1,6 millioner kr. lægger op til.

Vil du vide mere, gå til Borgerlistens hjemmeside her…

Margareta Dahlström, Borre

Kandidat Borgerlisten

vordingborg-kommune-borgerliste

2 Responses to 18 % flere penge per elev v/ Margareta Dahlström, kandidat for Borgerlisten i Vordingborg

 • Gode spørgsmål Marie. Jeg håber at Birgitte Steen Jørgensen og Peter Jonassen læser med, og løfter sløret for hvad der gemmer sig bag tallene. Jeg har det fra side 2 i Sydsjællands Tidende, uge 39, hvor Birgitte er citeret direkte, og bakkes op af Peter.

 • Marie says:

  Jeg synes det ville være rart at se noget dokumentation for påstanden om at vi er tilført 18 %flere penge til skolerne.

  Er det mon ikke fordi skolekørslen nu registreres som en skoleudgift, hvor det før var en selvstændig post i det kommunale budget?

  Er det fordi der i år er brugt mange penge på at lave alternative skolelokaler eftersom man har nedlagt lokale skoler?

  Når der i forhandlingerne om skolereformen blev dokumenteret igen og igen at kommunen ville spare 24 millioner pr. år på reformen – var det så en regnefejl? Det passer i øvrigt forbavsende godt med at de 5 års prøvetid for inklusionen, lige passer med besparelser som kan betale for paladset (det EVENTUELT nye rådhus). Eller man kan sige, hvis skolerne nu koster os 18 % mere end før, hvor man ellers sagde at man ikke havde råd til skolerne som de var, er det så ansvarligt også at spendere over 123 millioner på et nyt rådhus?

  Jeg har to børn i en skole i Vordingborg Kommune, de har aldrig lært så lidt og haft det så dårligt som efter skolereformen – hvis det er kvalitetsløft og koster os 18 % mere så er det da helt ude i hampen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *