Fortabt på Bogø v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Man behøver ikke bevæge sig langt væk fra sit sogns grænser, før man opfattes som anderledes og en lidt mistænkelig person. Således skulle jeg blot et smut på Bogø, nærmere bestemt til Gammelbystræde, og kørte hele vejen op ad den smukke hovedgade, uden der dukkede noget vejskilt op med dette navn. 

Så forsøgte jeg mig med en annonym vej der førte mod vest, hvor jeg halvvejs nede, spurgte en kvinde på havearbejde om vejens navn, som viste sig at være Vestergade. Jeg sagde, at det kunne man ikke se når man kom fra hovedgaden, fordi der manglede et vejskilt. 

Det nægtede hun dog og sagde: "Det er fordi du kommer fra Møn". Nu ved jeg godt, at der for nogle hundrede år siden har været en strid mellem Møn og Bogø, noget med nogle svenskere, men alligevel! 

På tilbagevejen til hovedgaden, kiggede jeg en ekstra gang, men intet Vestergade-skilt. Det var der heller ikke ved Gammelbystræde, når man kom fra hovedgaden, så det kan være at de ansvarlige i kommunen, skulle kigge lidt på problemet med manglende vejskilte rundt omkring, beboerne og deres gæster vil sikkert gerne have dem op.

Bent Jørgensen, Møn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *