Gode lokalråd er dyre v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Bebt-jorgensenOg ja, gode lokalråd er dyre, når de formår at se udover dagen og vejen og kigger på løsninger for fremtiden, hvor der til gengæld er penge at spare.

Således da Vestmøn Lokalråd havde møde på Damme Kro med beboere samt politikerne i Dialogudvalget, der glædeligt mødte fuldtalligt op, alle 6. På mødet var det første punkt nemlig lokalrådets forslag om, at bygge et biogasanlæg, der skulle forsyne Damme-Askeby samt Vollerup med fjernvarme, hovedsagelig skabt på gylle, der som tillægsgevinst kunne spredes lugtfrit på markerne efter brug. Traditionelt var politikerne forbeholdne, men der blev dog aftalt et møde på Rådhuset, om planerne.

Derefter blev forholdene omkring Stenminerne ved Hårbølle Havn diskuteret, for området har jo før, uden de store problemer, kunne bruges som rekreativt område med sti til stranden, samt ideelle forhold for lystfiskere. Men efter en ny ejer overtog stedet, og lejede et hus ud til en motorcykelklub, dukkede der store betonklodser op på parkeringspladsen udenfor bommen, samt uofficielt opsatte trafik-forbudskilte. Her har kommunen ikke magtet en løsning, men overordnet burde man selvfølgelig give ejeren et påbud om, at de stærkt forfaldne bygninger bliver forsvarligt blændet af, for publikums adgang. Dermed forsvinder nemlig også argumentet for at afspærre der naturskønt beliggende område, som kommunen burde have købt forlængst.

Herefter blev der rettet kritik mod, at nedrive Fanefjordskolens SFO-bygning  for en udgift på 600 tusinde kr., for at spare en anslået driftudgift til bygningen, på 100 tusinde kr. årligt. Skolen vil meget gerne beholde, den iøvrigt velholdte bygning, da den bl.a. også rummer lærer-arbejdspladser, og har derfor tilbudt at betale den ønskede besparelse på drift, ud af sit eget budget. Men dette tilbud er hidtil prellet af på politikerne.

På mødet blev der iøvrigt talt varmt for fibernetprojektet på Vestmøn, der stadig mangler nogle tilmeldinger, og så blev der udtrykt undren over, at et reklamebrev om bekæmpelse af Radon var udsendt af kommunen og underskrevet af formanden for Teknik- og Miljøudvalget.

Bent Jørgensen, Møn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *