Heldigt vi har befolkningen v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Bebt-jorgensenNogle gange orker man næsten ikke, at kommentere på vore lokalpolitikeres gøren og laden. I egen selvforståelse, er de jo nærmest suveræne i deres arbejde for kommunens ve og vel. Det kan man jo se, på deres skriverier og PR-omtaler i lokalpressen, som fylder godt op. Det er dog noget der vil tage til, for de er skam opmærksomme på dommens dag, nemlig kommunalvalget til næste efterår, hvor håbet de klynger sig til, er vælgernes dårlige hukommelse, så vi må trækkes med flertallets solformørkelser, i fire lange år mere.

Men hvor skal man ende og hvor begynde, i en opremsning af disse politikeres genistreger, en opremsning,som ovenikøbet kun kan blive en kradsen på overfladen?

Man kunne jo starte, med den langsomme kvælning af Bogbussen, der som det eneste repræsenterer kommunen i de mindre landsbyer, de ældre og børnefamiliernes kulturelle mødested. Så er der nedlæggelsen at Turistkontoret, i den gamle Toldbygning, ved indkørslen til Stege, der var så let at få øje på, her midt i kommunens vigtigste turistspot, nemlig Møn. Slagtningen af foreningen "Kridthuset", blev langvarig og grim, men tilsidst lykkedes det. En klub for tidligere alkoholikere, blev smidt ud af deres lokaler i Stege, inden pressen kunne nå at blinke.

En værdsat pavillon på Fanefjordskolen skal rives ned, formedelst en udgift på 600 tusinde kr., for at spare driftudgifter, hedder det sig, selv om skolen har tilbudt at betale dem af eget budget, for at beholde den. I kommunens nærmest komiske fremtidsvison, fremstår den bl.a. som: "-storbyens sundeste og smukkeste forhave-", men det med det sunde bliver svært at indhente, når formanden for miljøudvalget har været ude med sin RoundUp-sprøjte og dermed understreget kommunens miljøsyn. 30-40 huse på Møn, blev købt op af kommunen på tvangsauktioner og nedrevet og grundene står herefter ubenyttede, disse huse kunne istedet være solgt billigt til unge familier og de mange penge der er brugt, kunne istedet være brugt, som tilskud til istandsættelse af husene, ovenikøbet med statsstøtte.

 Så har vi set et nyt, såkaldt "Ikke-Rådhus", på vej i Vordingborg, hvor endnu en kostbar nedrivning i Algade, skal sikre uhindret syn for folket, til denne magtens bolig, vist det højeste hus i byen. Dertil kommer en svømmehal, desværre med visse mangler for handicappede, et lidt for stort og dyrt erhvervsområde ved motorvejen, og så har kulturen med de store kommunale bevillinger, klumpet sig sammen i Vordingborg med Borgcenter, Cantabile, Stars, Panteren og som flødeskum på toppen, Festugen med en flot kommunal bevilling og et omdiskuteret regnskab øverst.

Bent Jørgensen, Møn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *