Indlæg fra Ib Johansen (A)

Print Friendly, PDF & Email

Hej Leif

Tak for dit budskab i din blog, jeg tænker at du skriver for egen regning og i subjektiv form. I mandags, da der var åbent hus på rådhuset, angående helhedsplanen for Vordingborg deltog mange borgere, det som kan udledes at denne aften er at ikke alle er ubetinget for planerne, men det er min oplevelse at mange var glade for initiativet og lejligheden til at kommentere helhedsplanen, mange talte positivt for helhedsplanen, mange kom med budskabet om at Vordingborg trænger til denne helhedsplan for at ikke alt skal forfalde.

Måske undrer det dig men jeg er ikke enig i din udlægning omkring hvad der siges fra Stege og Præstø, det er klart at handelstandsforeningerne er på banen, det er jo deres interesse at de tiltag som kan forbedre forholdene for butiksindehaverne bliver ligeligt fordelt.

Både Præstø og Stege har stærke forretningsgader med gode forretninger, der er mange turister som bidrager med en stor del af disse forretningers årsindtægt, det vil en helhedsplan for Vordingborg ikke ændre på tvært i mod tænker jeg at der vil komme flere turister til Sydsjælland- og Mønområdet, hvilket kun kan gavne alle i Vordingborg kommune.

Det er også værd at huske på, at når der tales om et nyt center i Vordingborg så er der meget lang vej endnu, det er uvist om der findes private investorer til sådant et center.

Når der tales om et nyt center i Vordingborg er der mange af de borgere som jeg taler med, der gør mig opmærksom på, at de borgere som vil handle i et indkøbscenter allerede i dag jævnligt tager til Næstved storcenter, til Fisketorvet og Fields, (begge beliggende i København), det kunne tænkes at nogle af de borgere som kører imod disse mål en dag ville vende bilen og tage til Vordingborg i stedet for.

Jeg er for helhedsplanen for Vordingborg og har ikke taget stilling til om denne helhedsplan indbefatter et indkøbscenter.

Med venlig hilsen

Ib Johansen

Kb medlem (A)

2 Responses to Indlæg fra Ib Johansen (A)

 • John Kreiner says:

  Kære Ib Johansen…

  Jeg tror ikke, at der er én eneste i Præstø – og formentlig heller ikke i Stege – der ikke synes om, at politikerne har taget initiativ til en helhedsplan for Vordingborg by. I virkeligheden tror jeg, at mange i de to byer og i Vordingborg by oplever det som et fremskridt, at politikerne overhovedet har taget initiativ til en helhedsplan for noget-som-helst.

  Den kritik, jeg har hørt, og som jeg tilslutter mig, er kritikken af, at man vil lade et shoppingcenter indgå som en væsentlig bestanddel af denne helhedsplan.

  Ikke mindst når denne beslutning er baseret på en analyse udarbejdet af professionelle centerplanlæggere fra ICP. Deres udgangspunkt er, at det skal være et center. Deres målsætninger ikke at finde ud af, OM der er basis for et center, men at finde det rigtige center til et område – in casu, Vordingborg by.

  Og når denne analyse tilmed viser, at det vil gå meget hårdt ud over butikslivet i Stege og Præstø, der uvægerligt vil betyde butikslukninger og tab af arbejdspladser, så er helhedsplanen for Vordingborg by IKKE en kommunal helhedsplan.

  Helhedsplaner udarbejdet af politikerne i Vordingborg kommune bør – ja, skal – omfatte hele kommunen, og det er IKKE en helhedsplan at styrke et enkelt område i kommunen ved at lukke ned andre steder.

  Medmindre målet reelt er at gøre Vordingborg by til en stærk “hovedby” i kommunen ved at lade eventuelle konkurrenter visne. Så kan man højest nå en effekt som, når den énøjede er konge blandt de blinde.

 • jeberg says:

  Kære Ib Johansen,

  Det ser ud som om, du er af den opfattelse, at et Shoppingscenter vil trække turister til Vordingborg by og hele Sydsjælland og Mønområdet? Det kan du da ikke mene? Tværtom kan et Shoppingscenter sandsynligvis skræmme turisterne væk. Mon ikke turisterne vil komme for at opleve middelalderbyen?

  Og jeg mener osse, at det er noget naivt at tro, at et Shoppingscenter i Vordingborg skulle få os uden for Vordingborg til at fravælge Næstved Storcenter? Et Shoppingcenter i Vordingborg vil aldrig kunne forrente et så bredt og stort udvalg af forretninger som Næstved Storcenter. Så hvad er det lige, der skulle få os til at tage til Vordingborg for at handle?

  Dem jeg kender, har typisk denne forbrugeradfærd: Vi vil primært støtte vores lokale handlende, og det vi ikke kan få lokalt eller på nettet, får vi i Næstved Storcenter. Hvad skulle dog få os til at tage til Vordingborg, og så risikere at gå forgæves pga for få butikker?

  Glem det Shoppingscenter

  Leif Jeberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *