Ja til skole. Nej til nyt rådhusv/ Joachim Brix-Hansen, Kalvehave

Print Friendly, PDF & Email

joachim-brix-hansenDet er en hån mod især borgerne i Kalvehave og omegn, at et snævert flertal i kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune fortsat arbejder med planer om opførelse af et nyt kommunalt superrådhus/ prestigebyggeri i Vordingborg for skatteydernes penge – blot et år efter den meningsløse skolelukning i Kalvehave.

Renovér rådhuset i Vordingborg, og behold de nuværende kommunale funktioner i hhv. Stege, Præstø og Langebæk, så Vordingborg ikke suger vigtige arbejdspladser ud af disse byer.

Og kære politikere, giv Kalvehave og omegn en ny, flot skole og en lille tilhørende sportshal, nu hvor I har omdannet vores gamle skole til andet formål. Som minimum en ny skole der kan rumme ca. 150 elever til og med 5. klasse, så de ikke skal bruge op imod en time hver vej for at komme til en overfyldt skole i Stensved. Der er gode arealer omkring Kalvehave og Gl. Kalvehave til at bygge en sådan ny skole.

Børnene er vores fremtid, og forældrene har krav på en skole i et område som Kalvehave og omegn.

Gør det rigtige – drop planerne om et nyt superrådhus én gang for alle, og byg en ny skole i Kalvehave i stedet!

Ps. Jeg er selv barnløs.

Joachim Brix-Hansen, Kalvehave

oooOoo

Vogterne kritiserer i en kommentar til dette indlæg borgmester Henrik Holmers uhyrlige udtalelse i Sjællandske således:

“På et tidspunkt tidligere i år tog Vordingborgs borgmester Henrik Holmer til genmægle i Sjællandske på en kritik fra erhvervslivet. Erhvervslivet havde kritiseret kommunens lukning af skoler. Hr Holmer svarede, at skoleområdet var politikernes ansvarsområde, og det skulle erhvervslivet bare ikke blande sig i.”

En sådan kritik skal naturligvis dokumenteres, hvilket er sket herunder:

Borgmester Henrik Holmer om erhvervspolitik – Sjællandske april 2013

One Response to Ja til skole. Nej til nyt rådhusv/ Joachim Brix-Hansen, Kalvehave

 • jeberg says:

  ‘Børnene er vores fremtid’, siger Joachim Brix-Hansen i dette indlæg. Men børn forudsætter bosætning af ressourcestærke forældre i vores kommune, som igen vil tiltrække arbejdspladser, og så er ringen sluttet, og det økonomiske grundlag for lokalsamfundet og kommunen på plads.

  Vordingborgpolitikerne vil have flere virksomheder til kommunen, men de lukker de skoler og andre børneinstitutioner, som er forudsætning for at tiltrække arbejdskraften til virksomhederne?

  På et tidspunkt tidligere i år tog Vordingborgs borgmester Henrik Holmer til genmægle i Sjællandske på en kritik fra erhvervslivet. Erhvervslivet havde kritiseret kommunens lukning af skoler. Hr Holmer svarede, at skoleområdet var politikernes ansvarsområde, og det skulle erhvervslivet bare ikke blande sig i.

  Tænke sig, at sådanne holdninger skal komme fra den person, der står i spidsen for vores kommunes fremtid – men heldigvis dog kun til udgangen af dette år.

  Er der i øvrigt nogen, der har hørt Martin Leider Olsen tage afstand fra denne erhvervsfjendtlige udmelding?

  Nej vel, så pas på socialdemokraternes nye borgmesterkandidat den 19. november…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *