Kalvehave – et skønt sted at bo v/ Joachim Brix-Hansen, Kalvehave

Print Friendly, PDF & Email

joachim-brix-hansenKalvehave, Gl. Kalvehave, Viemose og omegn er hårdt prøvet i disse år.

Amtspolitikerne har lukket Stege sygehus kun 10 km herfra for få år siden, kommunalpolitikerne har helt meningsløst lukket Kalvehave Skole for to år siden, og DTUs ledelse ønsker at lukke Lindholm og flytte de mange gode arbejdspladser til Lyngby/ hovedstaden. Den lokale bankfilial og OK tankkiosken er også lukket efter skolelukningen, forsamlingshuset i Viemose er lukningstruet, og mange gode lejeboliger i Kalvehave truet af nedrivning som følge af mangel på lejere.

Hvad har vi gode Kalvehave-borgere dog gjort?

Som jeg ser det, så er det udelukkende de politiske centralistiske beslutninger, som har medført denne meget negative udvikling for Kalvehave-området. Jeg opfordrer borgerne i kommunen og tilflyttere udefra til at trodse denne udvikling og alligevel bosætte sig i Kalvehave og omegn. Her er mange gode og billige boliger, skov, strand, havn og vand, et godt kulturliv (koncerter mv. i Den Gule Stald på havnen), her er gode vej- og busforbindelser mod Møn/ Stege, Vordingborg og Præstø, og her er mange dejlige mennesker. Og hvis der kommer børnefamilier nok til området, så får vi forhåbentlig vores gode lokale skole tilbage.

Den nuværende ledelse i Vordingborg Kommune (Venstre) m.fl. var jo imod den meningsløse skolelukning. Uanset om man er barn, gammel eller midt i mellem er her godt at bo, og vi har heldigvis stadig en god lokal Brugs mv. Så derfor – flyt bare til Kalvehave. I er mere end velkomne.

Venlig hilsen

Joachim Brix-Hansen, Kalvehave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *