Købstæderne længe leve! v/ Bo Manderup (V), Præstø

Print Friendly, PDF & Email

Bo-ManderupGode indkøbsmuligheder med attraktive forretninger, hyggelige huse og gader, små cafeer og restauranter er alt sammen med til at skabe rammerne for det gode liv i vore købstæder.

Det er derfor afgørende, at vi, der er medlemmer af kommunalbestyrelsen, er meget skarpe på, at Præstø, Stege og Vordingborg udvikler sig ligeværdigt.

Derfor har vi igangsat arbejdet med en ny helhedsplan for Vordingborg by, der trænger til en håndsrækning. Et enkelt element i denne helhedsplan har tiltrukket sig næsten al opmærksomheden; nemlig et eventuelt butikscenter på den grund, hvorpå den nuværende kommunale administrationsbygning ligger.

Jeg tror, at et butikscenter i Vordingborg by vil skævvride udviklingen. Det vil ikke gavne de eksisterende butikker i nogen af købstænderne og slet ikke i Vordingborg. Derfor skal vi tænke i andre baner. Det kunne f.eks. være at flytte Vordingborg bibliotek tilbage til Algade området, hvor det kunne etableres sammen med den kommunale borgerservice. Flere mennesker vil komme på besøg, både når bibliotek og borgerservice skal bruges, men også cafe- og restaurantlivet vil have glæde af de mange, udmærkede kulturelle aktiviteter, der finder sted på biblioteket.

Forretningerne skal også være bedre til at sikre fodslag internt således, at det bliver nemt for borgeren at orientere sig om f.eks. åbningstider og andre, fælles, aktiviteter.

Bo Manderup, Præstø

One Response to Købstæderne længe leve! v/ Bo Manderup (V), Præstø

  • E. Bjørnkjær says:

    Som jeg husker det var hensigten med flytningen af biblioteket fra bycentret at skabe et alternativt bycenter ved havnefronten. Det slog fejl. Retur til bymidten med den kulturarkade – og drop så tanken om at skabe et nyt, alternativt bycenter nord for byen i stedet. Det vil lide samme skæbne som havneplanerne. Koncentrer for pokker alle gode kræfter om det hidtidige bycenter – med sivegade i begge ender af Algade og gågade i et (overdækket?) cityområde fra Torvestræde til Badstuestræde; skal byens handelsliv have nogen som helst glæde af de millioner af turister, der ventes til borgcentret, skal de (turisterne) da for pokker ikke sendes ud af bymidten for at handle! Og frem for alt: træf beslutningerne før de sidste tolv butikker er fordrevet fra city!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *