Nej til discount byggeri ved fjorden i Præstø. v/ Formand for Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn

Print Friendly, PDF & Email

Karen-Margrethe-OlsenDet var med stor forundring, at jeg i gårsdagens Sjællandske læste om et Fakta byggeri på grunden mellem stationsbygningen og Folkevogn i Præstø.

Det er en rigtig dårlig ide at etablere et discount supermarked og en stor parkeringsplads på byens bedste byggegrund.  Her er der en enestående mulighed for at sikre et smukt byggeri, der passer ind i vores smukke købstad og så foreslår kommunen at der bygges et discount supermarked. Det er ikke udvikling; det er afvikling. Det er hærværk!

Som repræsentant for Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn har jeg været medlem af en følgegruppe, der i mere end 1 ½ har arbejdet med et forslag til en ny lokalplan for Præstø midtby. Mange kræfter og timer er lagt i dette arbejde, som nu er ved at nærme sig afslutningen. I det forslag, der ligger på bordet i skrivende stund, vil et supermarked og en stor parkeringsplads ikke kunne realiseres ved siden af stationsbygningen.

Jeg kan derfor med beklagelse konstatere, at de flotte ord om nærdemokrati og borgerinddragelse ikke tages seriøst fra kommunens side. Det er ikke rimeligt, at behandle følgegruppens medlemmer på denne måde. Vi er i gruppen ikke på noget tidspunkt blevet præsenteret for planerne. Det er et forslag, der ikke kan realiseres, hverken indenfor den gældende lokalplan eller det forslag, der arbejdes med i øjeblikket.

Hvis kommunen vil noget med sin såkaldte nærdemokratimodel, så er dette helt bestemt ikke vejen frem.

Karen Margrethe Olsen

Formand for Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn

One Response to Nej til discount byggeri ved fjorden i Præstø. v/ Formand for Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn

 • John Kreiner says:

  For cirka et halvt år siden på et af forårets store borgermøder, diskuterede jeg kommunens tanker om byggeri på Antonihøjen med borgmester Henrik Holmer og Ib Johansen – to af kommunalbestyrelsen absolut “tunge” drenge.
  De fandt Antonihøjen som det rigtige sted for byggeri af attraktive boliger, der kunne trække nye borgere til Præstø. Det gjorde – og gør – jeg bestemt ikke.

  De var begge totalt afvisende overfor ethvert alternativt forslag f.eks. i den østlige del af byen, hvor der mange steder er ganske vidunderlige udsigter over fjorden – for det er jo den udsigt, det i virkeligheden handler om.
  Hvis Faktas tanker om at flytte til en nybygget discountbutik på Havnevej mellem Den gamle Stationsbygning og Bilhuset, bliver accepteret af kommunen,så vil jeg tillade mig at betegne det som misbrug af attraktive byggegrunde ved fjorden, der kunne tiltrække nye borgere til Præstø.

  Efter min bedste vurdering, så er denne grund tilmed endnu mere attraktiv til boliger – og som potentielt trækplaster for nye borgere – end Antonihøjen.

  Så allerede nu, bør politikerne (inkl. Henrik Holmer og Ib Johansen, hvis deres tidligere ord om attraktive boliggrunde skal give mening) spænde sikkerhedshjelmen og få stoppet disse planer.

  Medmindre man “skylder Coop et eller andet” som kompensation for, at Dansk Supermarked fik så stor indflydelse på lokalplanen, da Netto ønskede at flytte til en anden af Præstøs mest attraktive grunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *