Høringsindlæg

Niels Fog (K) anklager Vordingborgpolitikernes vogter for at bruge metoder, der “…hører hjemme i halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland”

Print Friendly, PDF & Email

SONY DSCJeg skal da lige love for, at de gamle politikere føler sig gået for nær, når bloggen her anmoder politikerne i kommunen om at tilkendegive deres holdninger til projekter, som borgerne finder er af stor betydning for deres liv og velfærd.

Nu sammenligner den konservative Niels Fog os med “halvkorrupte diktaturer”, ja, læs selv hvad Niels Fog skriver i en mail til os:

“Min demokratiopfattelse er at det I forsøger hører hjemme i halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland.”

Hr Fog, vi skriver år 2013, hvor den danske demokratimodel har udviklet sig til en styringsform, hvor holdninger og synspunkter brydes i åbenhed, og hvor der er tradition for, at det er argumenterne, der tæller.

Hvilken tidsalder befinder du dig i, siden du vil skjule dine holdninger over for dine vælgere? Det er vist længe siden, det har været en vindende strategi, at leve som: “Den der lever skjult, lever godt”. Du kan ikke skjule dig, Hr Fog – de gode gamle dage, hvor politikerne kunne bage deres rævekager i det skjulte, Hr Fog, er forbi.

Vågn op Hr Fog, det er vælgerne i Vordingborg Kommune, der er interesseret i dine holdninger – denne blog er blot mediet, der formidler dem.

Du skylder os en forklaring på, hvordan du kan beskylde os for at være halvkorrupte, ja i det hele tage sammenligne en blog med stater. Det er så langt ude i hampen, Hr Fog, at vi ikke en gang føler os smigret?

Lad os få en forklaring, Hr Fog?

Leif Jeberg

One Response to Niels Fog (K) anklager Vordingborgpolitikernes vogter for at bruge metoder, der “…hører hjemme i halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland”

 • John Kreiner says:

  “Min demokratiopfattelse er at det I forsøger hører hjemme i halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland”, skriver det konservative medlem af kommunalbestyrelsen, Niels Fog.

  Dette site har tilladt sig at stille nogle helt præcise spørgsmål til samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen. Spørgsmål, der er så præcise, at de kan besvares med et ja eller et nej, hvilket ganske vist kun sjældent er en livret blandt politikere.

  Men derfra til at sammenligne dette med noget, der hører hjemme i ”halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland”, er noget af et spring.

  Den slags spørgsmål får borgerne i ”halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland” slet ikke lov til at stille.

  Det bliver slået ned med hård hånd, hvis nogen bare antyder.

  Hvad man derimod kan opleve i ”halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland”, er, at magthaverne træffer beslutninger hen over hovedet på folk, at begreber som offentlig høring er ikke eksisterende, og at – eventuelle, og måske endda strafbare – indsigelser blot fejes af bordet.

  Her i kommunen kunne man sammenligne det med myndigheder, der undlader at sende spørgsmål i høring inden høringsfristens udløb (f.eks. bålhytten i Præstø). Eller når et politisk udvalg lader hånt om borgernes indsigelser, og blindt følger kapitalstærke supermarkedskæders ønsker (f.eks. Netto-byggeriet i Præstø), og i samme eksempel ser stort på, at en investor lader hånt om den lokalplan, politikerne selv har vedtaget.

  Det var ikke gået, hvis en husejer havde placeret sin carport lidt forkert på sin egen grund i forhold til lokalplanen.

  Man kunne vel også tage eksemplet, hvor kommunen vil lade en investor bygge et shoppingcenter, der vil kvæle store dele af kommunens øvrige handel, for at kommunen kan få et fint nyt rådhus. Blot fordi et kommercielt institut, der lever af centerplanlægning, foreslår det.

  Eller en kommune, der opretter en stribe lokalråd, der arbejder seriøst med sagerne, bare for at blive mødt med et ”vi hører på jer, men det er os, der bestemmer!”

  Disse eksempler – og flere med dem – matcher ikke MIN demokratiopfattelse, men det får mig da ikke til henvendt til politikerne at udbryde:

  “Min demokratiopfattelse er at det I forsøger hører hjemme i halvkorrupte diktaturer som Haiti eller i ikke fungerende stater som Grækenland”, hvor godt det end måtte passe.

  Den slags udtalelser overlader jeg til politikerne, når borgerne er så formastelige, at stille spørgsmål til de politikere, der har borgernes kommune til låns.

  En låneaftale, der for manges vedkommende bør afsluttes den 19. november, når der er kommunalvalg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *