Præstø Privatskole er snart en realitet!

Print Friendly, PDF & Email

PrivatskolePræstø Privatskole planlægges med opstart august 2014 på adressen Klosternakken 4 i Præstø.

Ejendommen, der tidligere har huset Klosternakkeskolen, er købt af Ejendomsselskabet Stentoft A/S der bakker op om projektet som fremtidig udlejer.

Skoleprojektet er pr. 17 juli, 2013, anmeldt til Ministeriet for Børn og Undervisning. Endelig konstituering som selvejende institution finder sted efterår 2013.

Initiativgruppen bag projektet har afsæt i forældregruppe til nuværende og tidligere skolesøgende børn i Præstø og omegn, samt flere erhvervsfolk fra Præstø, der ønsker at fortsætte og videreudvikle det populære skolemiljø på Klosternakken mhp. at styrke Præstø´ position som attraktiv by for nuværende og kommende børnefamilier.

Præstø Privatskole har fået en hjemmeside, hvor du kan følge med i etablering af skolen.

Du kan gå til hjemmesiden her…

Vi glæder os over dette initiativ, der er med til at sikre en fortsat god udvikling for vores dejlige by og ønsker Præstø Privatskole al mulig held og lykke.

Leif Jeberg

One Response to Præstø Privatskole er snart en realitet!

 • John Kreiner says:

  Præstø Privatskole på Klosternakken tegner til at blive et spændende projekt.

  Og selv om jeg hverken har skolesøgende børn eller børnebørn, så glæder jeg mig over, at der tilsyneladende også i fremtiden vil kunne være et godt skolemiljø midt i byen.

  Jeg glæder mig knap så meget over det, hvis det også betyder, at ”skoleræset” vil fortsætte.

  ”Skoleræset” er den – ofte ganske heftige – trafik, der hver morgen ved 8-tiden foregår op gennem Jomfrustræde, hen over Torvet og ned ad Rådhusstræde. Det er forældre, der – ofte i sidste øjeblik – kører deres børn til skole i bil, og vil sætte disse af på hjørnet af Jomfrustræde og Klosternakken.

  Udover nogle ganske få, der kører tosset, så er det vigtigt at understrege, at de pågældende forældre generelt ikke gør noget ulovligt.

  Men den megen kørsel hen over brostenene giver så voldsomme rystelser, at det er til skade for nogle af de gamle bygninger, hvor mure og vægge flere steder har slået revner. Revner, hvor beboerne siden hænger på til tider ganske alvorlige håndværkerregninger.

  Derfor vil jeg henstille til den nye skoles ledelse, at man opfordrer forældre, der vil køre deres børn til skolen, til at sætte disse af i Dalen (børn fra den anden side af byen kan sættes af ved roklubben). Det bliver nogle få skridt længere for poderne at gå, men det kan levetidsforlænge nogle af de gamle huse.

  Forsøg på at få en lignende ordning med den hidtidige skoleledelse har været forgæves, men nye tider føder ofte også nye skikke.

  Det bør måske også nævnes, at problematikken søges indarbejdet i den kommunale trafikplan for Præstø, der er under udarbejdelse.

  Men altså kære initiativtagere – og fremtidige skoleledelse – vil I være rare og prøve at finde en løsning, der kan tilfredsstille alle parter?

  Jeg er tidligere blevet skældt ud for at bruge det offentlige rum for at komme i kontakt med jer, men så længe, der ikke er anden kontaktmulighed, må dette være løsningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *