Regeringens Ø-kuller v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Lindholm som fængselsø er det mest tåbelige jeg længe har hørt fra regeringen, en provokation simpelthen, både mod de berørte mennesker der skal anbringes der, men også overfor en landkommune der nu skal forbindes med noget der minder om Guantanemo-basen. Denne ide bør absolut stoppes, med tusinder af protester og underskrifter og selvfølgelig med politikerne fra vores kommunalbestyrelse i spidsen, som forhåbentlig vil det bedste for vores kommune.

Bent Jørgensen, Møn

One Response to Regeringens Ø-kuller v/ Bent Jørgensen, Møn

 • jeberg says:

  Det er slet ikke følelser (som tilhængerne siger), der er det væsentligste i denne sag, men hårde facts:

  1. De egenskaber man typisk tillægger en ø, er ikke tilstede ved Lindholm. Du kan ikke komme til eller fra Lindholm på normal vis uden at tage ophold midt i en lystbådhavn. Det er altså ikke helt ude på larstyndskids marker. 

  "Indkørsel" til Lindholm ligger lige præcis midt i en købstad, lige midt i et turist domæne, lige midt i et attraktivt kreativt område, hvor turister, lokalbeboer, båd fastligger og gæstesejlere samt campere opholder sig 24/7 2/3 af året.

  2. Lindholm er en ø, man næsten kan gå til og fra ved normal vandstand. Bortset for en kort strækning på lige godt 2 meters dybde, så er vanddybden til Møn kun mellem 0,4 og 1 m. 

  Så vil de kriminelle væk fra øen og leve incognito sammen de 2-3.000 andre kriminelle illegale migranter i Danmark kunne I næppe have valgt et mere velegnet sted. Eller de kan bare ringe efter en af deres brødre, og oplyse, om hvilken båd i Stege eller Kalvehave Havn de har udset sig som et passene flugtmiddel.

  3. Hverdagsbilledet omkring Kalvehave by og ikke mindst den rekreative lystbådshavn vil i fremtiden blive domineret af tilstedeværende af kriminelle og politi. 

  4. Ingen normale mennesker vil have lyst til at efterlade sin båd ubevogtet, eller værre endnu at sove i sin båd med den viden, at havnen nu vil være et kendt sted for tunge kriminelle. Det samme vil gælde familier med børn. I dag løber børn rund med net og fanger spændende dyr – ingen ansvarlige forældre vil give børn denne frihed længere.

  5. Denne løsning berører de facto betydeligt flere borgere her i Kalvehave, end de gør ved Kærshovedgård. 

  6. Det ville være betydeligt billigere at reservere det nuværende Kærshovedgård til de kriminelle, og i stedet flytte de ikke farlige afviste asylansøgere til at andet sted, som vil kræve betydeligt mindre sikkerhedsforanstaltninger.

  7. Ejendomsmæglere oplyser, at igangværende hushandler er sat i stå, og de vil næppe genopstå, hvis løsningen bliver effektueret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *