Skolebusserne v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

De findes i hele kommunen, skolebusserne. De kører rundt på de mindste veje og sørger også for god kontakt med de regionale busruter, som står for videre transport til de skoler der ligger længere væk.

Men skolebusserne er kun for skoleeleverne, ikke fordi de er overfyldt, for det er voldsomt store busser der kører rundt, men kommunalbestyrelsen har i sin visdom bestemt, at skolebusserne ikke må medtage andre passagerer.

Før i tiden kunne vi godt køre med skolebusserne, både gratis en overgang, men også mod betaling, det sidste gav dog underskud, at administrere. Denne ubrugte transportmulighed for andre end skoleelever, er selvfølgelig et paradoks, når en af de store udfordringer i landdistrikterne netop er muligheden for transport og dermed interessen for bosætning.

Så nu er vi i stedet henviste til flextrafikken, der ifølge sidste regnskab gav et underskud på over 2 millioner, svarende til 108 kr. pr. passagertur, et underskud der ville blive reduceret, hvis der i stedet kunne køres med skolebusserne og dertil en gevinst for klimaet.

Bent Jørgensen, Møn

One Response to Skolebusserne v/ Bent Jørgensen, Møn

  • Marie Hjort says:

    Mon ikke du skal takke vores politikeres skolelukninger for dét. Vi har nu pendlerbørn i alle aldre til at sidde og ralle i skolebusser op til 3 timer hver dag fordi busserne skal frem til så mange børn i så mange afkroge af vores store ø og ditto fastlandet Jeg tør ikke tænke på hvor meget længere de daglige ture kunne blive for børnene hvis også der skulle være af og påstigninger på ruterne. Der ville være børn som skulle MEGET tidligt op og kom meget sent hjem. Det er mørkt når de tager hjemmefra og mørkt når de kommer hjem. Ikke et børneliv efter min og de fleste forældres mening.

    Læg dertil den ballade der bliver når skolebusserne bruger deres ret til at løbende at omlægge ruter efter børnene.

    Man skal nok passe på med at stressbelaste børnefamilierne endnu mere – vi er i forvejen på nippet til at skoledagenes længde godt kunne få folk til at fraflytte eller endnu flere til at vælge privatskoler hvor man f.eks. på Bogø har fri allerede kl. 13.15

    Lige nu gælder det mest om at kæmpe for at vi i det mindste beholder vores almindelige busser som der om morgenen sidder hovedsageligt skole- og gymnasieelever i – i Ikast-Bording har de måtte lukke også de almindelige busser for voksne når ruterne gik rundt Kærshovedgård. Hos os er Kalvehave og busser forbi Kalvehave havn en livsnerve. I det lys og i protest mod Lindholmplanerne støtter jeg selv, ligesom 3-400 andre, Lindholmbussen.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *