Stenørkenen i Stege v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Bebt-jorgensenStoretorv i Stege er et sted man hurtigst muligt passerer, for bortset fra cafeen Frederik d.7`,er der ingenting her, der opfordrer til ophold. Før i tiden lå her en lille oase med beplantning og bænke omkring et lille springvand, hvor byens borgere kunne sidde og diskutere verdens gang, men det var dengang.

Cafèen på torvet, blev for nogle år siden overtaget af et ægtepar, med oprindelse i henholdsvis Iran og Ukraine, der dygtigt har fået den til at blomstre, men for dygtigt, kan man forstå, for nu har et flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg, med den alle steds nærværende Thomas Christfort i spidsen, beordret teltmarkiserne rundt om cafèn fjernet. For som man siger i udvalget, at hvad der var godt nok i den tidligere ejer, Henrik Hjorthøjs tid, bør også være nok idag.

Om det er med god hjælp, af det samme udvalgs idioti, at man efterhånden har fået lagt Vordingborg øde, med sit smagsdommeri, skal være usagt, men sporene herfra skræmmer ihvertfald. Hvis alt hvad der prøver at spire og gro, skal rammes af dette udvalgs hammer, så er der nok en del der opgiver deres planer på forhånd, når de hører rygterne. Til Værtsparret har Thomas Christfort sagt, at hvis der ikke er plads nok til dem på torvet, så kan de sikkert finde sig et andet sted i Stege.

Værtsparret har forsvaret sig med at hyre en arkitekt, der har lavet et forslag, hvor disse teltmarkiser blev indpasset den eksisterende bygning og hvor man så kunne sidde i skyggen udendørs og følge med i byens liv, det er jo det vi elsker som turister, når vi er udenlands. Men dette forslag blev fejet af bordet af udvalgets ekspertise, for god smag og tilhørende kedsomhed, det har de nemlig forstand på.

Bent Jørgensen, Møn

One Response to Stenørkenen i Stege v/ Bent Jørgensen, Møn

  • Lise Ravn says:

    Politikerne er lige så sindsfraværende i Vordingborg, og ophøjet til de højere loftlag som deres forbilleder er i København og Stokholm.

    vh

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *