Borgmester taber masken v/ Allan Huglstad, Vordingborg

Print Friendly, PDF & Email

Allan-HuglstadBorgmester Knud Larsen (KL) bekendtgør på forsiden af Sjællandske 8.maj – dagen, hvor 2. Verdenskrig sluttede – at han skam går ind for ytringsfrihed – bare ikke på Bornholm!

Bortset fra den uheldige timing, er KL bange for, at Trykkefrihedsselskabets debatmøde med den hollandske politiker Geert Wilders og Flemming Rose, Information, vil skade den gode stemning og dialog på folkemødet. Vi andre frygter noget, der er meget værre, hvis ytringsfriheden indskrænkes såvel globalt som lokalt! Frihed er som bekendt ikke noget, man får, men noget man skal kæmpe for hver dag. Dette sker med ord, men hvis ord tæmmes, får man korruption, nepotisme og enevælde, og i sidste ende erstattes ord med kalahsnikov.

Hvis ytringsfriheden kun beskytter de ytringer, der er konforme i forhold til den gængse politiske diskurs, er ytringsfriheden intet værd.

Jeg er ikke bange for, at den tætte kontakt mellem borgere og politikere skal gå tabt. Det er ulige nemmere for politi og PET at beskytte ytringsfrihed og deltagere på Bornholm, end det f.eks. er i København. Og den opgave skal de nok klare.

Men KL’s berøringsangst går nok dybere. Som udrundet af en gammel bondeslægt er han præget af Venstres liberalisme, hvor flæskepriser og landarbejderlønninger altid har været hævet over ytringsfriheden. Det så vi under besættelsen, hvor bondestanden først meldte sig i frihedskampen, da landbrugseksporten til Tyskland dalede i 1945.

KL’s ringeagt for ytringsfriheden har vi fået smagsprøver på. For nylig har han som medlem af Movias bestyrelse været med til at fjerne busreklamer, der opfordrede til boykot af produkter fra israelske bosættelser i besat område. Lokalt forsøger han at begrænse – for ikke at sige forhindre – ytringsfriheden ved at begrænse aktindsigtsbegæringer, dels ved at overskride 7-dagesfristen med flere uger, dels ved ikke at få orden på det kommunale arkivrod. Manglende indsigt i tidligere planer og beslutninger giver et dårligt beslutningsgrundlag for embedsmænd og politikere, men værst af alt begrænses borgerne i deres søgen efter sandheden. På den måde medvirker KL til at dække over evt. kommunale fejl.

Fri os derfor for Knud Larsens provinsielle udlægning af ytringsfriheden!

Allan Huglstad, Vordingborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *