Fremtidens Havne v/ Karen Margrethe, Præstø

Print Friendly, PDF & Email

Karen-Margrethe-OlsenBorgmester, Knud Larsen og formand for Teknik- og Miljøudvalget, Thomas Christfort har en fælles synspunktartikel i Sjællandske den 24. februar.

De forklarer her kommunens planer for: ”Fremtidens havne”.

Takket være frivillige har vi en veldrevet og smuk havn i Præstø. Frivillige har gennem mange år lagt såvel hjertet som mange arbejdstimer i havnens drift og vedligeholdelse. Tak for det – det er vi mange der påskønner og glæder os over.

Kommunalbestyrelsen mener imidlertid at det kan gøres bedre. Alle 17 havne samles nu i en fælles organisation i Kommunens Trafik og Parksekretariat. Med en sådan central organisering vil, citat: ”Faciliteter, tilbud og adgangsforhold bliver optimale og målrettet. Der vil være en fokuseret indsats med højt kvalitetsniveau. En øget omsætning i byerne. Nye hjemmesider sikre et hurtigt overblik”.

Jeg kan blive ved og kun fantasien sætter grænser for, hvad kommunen mener at kunne udrette.

At en central kommunalstyring og  –drift vil kunne gøre det bedre end, hvad vi oplever i Præstø havn vil jeg tillade mig at sætte et stort spørgsmålstegn ved.  Jeg frygter at havnens økonomiske overskud vil forsvinde ned i kommunens sorte hul, og ikke mindst at det frivillige arbejde vil forsvinde. Til skade for såvel kommunen, handelslivet i Præstø, som havnens brugere.

Kommunens såkaldte høje kvalitetsniveau, har bl.a. været en skurvogn med toilet parkeret langs havnevej i Præstø. Den såkaldte ”kloakrotte”. Det var hverken kønt eller særlig kvalitetsbevidst.

Venlig hilsen

Karen Margrethe, Præstø

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *