Høringsindlæg

Har vi fortjent bedre? v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Bebt-jorgensenEgentlig ville man jo helst tro det bedste om sin kommunalbestyrelse, for de har jo et overordnet ansvar for 45 tusinde borgeres liv og velfærd i en helst velfungerende kommune.

Men gang på gang skuffes man og eksemplerne er mange: Den nye skolestruktur, desperat forsvaret af udvalgsformanden, Peter E. Jonassen, på det legendariske møde på Kalvehave Skole overfor 300 forældres foragt for, hvad var det egentlig, der stod i valgprogrammet i sin tid? Mødet om Kostervig Møllerne i Håbet i Røddinge, der ligeså desperat blev forsvaret af udvalgsformanden, Erling B. Nielsen, klogeligt med forstærkning fra administrationen til at beslaglægge taletiden, og dertil en partisk mikrofonholder.

Eksemplerne er desværre for mange. Se blot de mange læserbreve. Formanden for Vordingborg Forsyning, Thomas Christfort, har lidt for direkte jordforbindelse til de husejere, som finanskrisen har gjort teknisk insolvente, da han igangsatte et kloakeringsprojekt i Magleby, der nu risikerer at sende beboerne på tvangsauktion.

“Det er frygteligt, det der sker derude” udtaler han hændervridende til Sydsjællands Tidende, men sket er sket, og kommunen har ikke råd til at hjælpe borgerne, for pengene er brugt til det noget større kloakeringsprojekt rundt om Ruinterrænet i Vordingborg.

Det sidste eksempel er to læserbreve i Ugebladet for Møn, fra “Den Grønne Ring”, en forening til hjælp for misbrugere, der nu er sat på gaden fra deres mødelokale i Stege, og som kommunen ikke vil hjælpe til nye lokaler. Det har formanden for kommunens psykiatriudvalg, Ib Johansen ellers lovet dem engang i foråret, men politikerløfter forsvinder som varm luft, når rådhusets dør lukker sig efter dem til møderne med den viljestærke administration. Her sidder kommunaldirektøren i spidsen, med statsministerløn og bosat i Hellerup og kan nok ikke forventes, at have meget føling med kommunens befolkning.

Et mindstekrav burde da være, at vores kommunaldirektør er bosat i kommunen.

Bent Jørgensen, Møn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *