Hårbølle på Ghettolisten v/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Med bekymring har kommunalbestyrelsen i Vordingborg fulgt udviklingen i Hårbølle på Møn, med en større og større bosætning af ikke-etniske mønboere, så andelen af indflyttere nordfra, nu overstiger 50 % af beboerne, Det betyder at Hårbølle nu, ifølge ghetto loven, udgør en hård ghetto, og andelen af familieboliger, skal reduceres til 40% af de nuværende. I lighed med andre steder i landet, sker det ved nedrivninger af boliger, til dato er 3745 lejligheder nedrevet, eller ved salg af boliger efter beboerne er sat ud, til dato er 800 boliger derfor sat til salg.

Det har vakt overraskelse i kommunalbestyrelsen, at ghetto loven er så vidtrækkende, men man vil nu tage skridt til nedrivninger, som sidst gennemførtes med held på Østmøn af adskillige tomme huse, inden nogen nordfra nåede at flytte ind. Beboerne fra Hårbølle håber man at kunne fordele til nabokommunerne, som især savner børnefamilier og som har problemer med for mange tomme huse.

PS: Ifølge ghetto loven, er det afgørende punkt for at en boligområde bliver til en hård ghetto, at over 50% af beboerne kommer fra ikke-vestlige lande.

Bent Jørgensen, Møn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *