“Rådhus 19”, legatet/ Bent Jørgensen, Møn

Print Friendly, PDF & Email

Det ser ud til, at et flertal af politikere, uanset den igangværende Covid 19 situation, er fast besluttede på, at igangsætte byggeriet af et nyt rådhus i Vordingborg, til anslået 125 millioner kr. et beløb som endda er optimistisk sat, for erfaringen viser ofte overskridelser på 50% eller mere, når det drejer sig om offentlig byggeri. Oveni det, er bygningen af et nyt rådhus et tomt prestigeprojekt af politikere der gerne vil skrives ind i historiebøgerne, med borgmesteren i spidsen. Et nyt rådhus er ihvertfald ikke noget kommunens befolkning efterspørger og er ikke midlet til at give Vordingborg by den ønskede livlighed, i sin magtfuldkomne arkitektur.

Men ønsker politikerne for alvor, at give borgerne hvad de efterspørger, så kunne de jo kigge på den nuværende situation, hvor alt samfundsliv er tvunget i knæ af pandemien og et nyt rådhus ikke står højt på ønskesedlen. Det gør derimod midler til at klare dagen og vejen, for ganske langsomt tapper nedlukningen økonomien ud af lokalsamfundet for alt for mange, og dermed også humøret.

Så kære politikere, afsæt i stedet de 125 millioner kr., til et “Rådhus 19” legat, der uddeles med et fast beløb til støtte og opmuntring, til alle der på den ene eller anden måde, er sat i en trængt situation af Covid 19, for selv om der er hjælpepakker, så er der mange steder de ikke når ud. Det er jo langt fra alle, der er tænkt på med de nuværende hjælpepakker, mange private døjer med ekstraudgifter eller manglende indtægter. Som en skitse, kunne “Rådhus 19” legatet, søges og uddeles hver måned, med et beløb på 5000 kr., efter skriftlig ansøgning, men uden skema, og kan fortsat søges hver måned, så længe ens problemer er åbenbare. Det ville give et friskt pust af optimisme  i kommunen, hvor også iværksættere og gode projekter, ville kunne søge støtte, og 125 millioner kr. rækker langt!

Bent Jørgensen, Møn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *